قرار دادن یک نوشته در پرسپکتیو با ایلوستریتور

مدرس: امیرعباس عیوض زاده

بسته به زاویه‌‌ی دیدمونه، این که از کجا نگاه می‌کنیم. نزدیک به یه چیزیم یا ازش دوریم، از ما بلندتره یا کوتاه‌تره، تشخیص تمام این مفاهیم با پرسپکتیو اتفاق میوفته. جهان بدون پرسپکتیو برای ما قابل درک نیست.

وقتی توی بزرگراه با ماشین در حال حرکتیم برجی که توی افق دیده میشه و ما داریم بهش نزدیک می‌شیم، مدام بزرگ و بزرگ‌تر میشه اما می‌دونیم اندازه‌ی واقعی اون برج حتی چند میلیمتر هم تغییر نکرده و این فقط زاویه‌ی دید ماست که جابه‌جا شده؛ خیلی از اتفاقات زندگی هم همینطوره. یعنی بعد از تغییر نوع نگاهمون نسبت به یه چیز ممکنه ابعاد و تعریف متفاوتی از اون چیز رو داشته باشیم. مثلاً وقتی با هنر عکاسی آشنا میشیم فکر می‌کنیم اگر یه دوربین خوب داشته باشیم به سادگی به یه عکاس خوب تبدیل می‌شیم اما وقتی نزدیک به این رشته میشیم و فاکتورهای یک عکس خوب رو بررسی می‌کنیم، تازه می‌فهمیم که چرا عکس‌هامون تعریفی نداشتن!!

یا مثلاً وقتی اولین بار خواستیم با یه ابزار هنری مثل فتوشاپ کار کنیم، خیلی سخت به نظر می‌رسید امّا وقتی منطق استفاده از اونو یادگرفتیم، استفاده از ابزارهای فتوشاپ اونقدر ساده شد که فهمیدیم خلاقیت در بکارگیری ابزارها مهم‌تر از خود ابزارهاست.

توی این آموزش می‌خوایم یکی از ویژگی‌‌‌های ابزار Perspective Grid رو توی ایلوستریتور برسی کنیم؛ شاید پیچیدگی‌هایی داشته باشه اما اگر دیدمون این باشه که ساختمون، قطار، جاده‌ی شهری، مکعب و کلی تصویر دیگه رو میشه باهاش به راحتی به پرسپکتیو برد، نظرمون تغییر میکنه. پس به زاویه‌ی دیدمون بستگی داره!

  • نرم‌افزار ایلوستریتور رو باز می‌کنیم.
  • ابزار Perspective Grid رو انتخاب می‌کنیم.
  • همونطور که می‌بینیم پرسپکتیو دونقطه‌ای برامون نمایان میشه و ما می‌تونیم جهت رو انتخاب کنیم.
  • حالا با استفاده از ابزار Perspective Selection Tool می‌تونیم به راحتی متن‌هامون رو داخل پرسپکتیو Set کنیم.
  • همچنین می‌تونیم با این قابلیت اون‌هاروResize کنیم.
  • برای جهت دوم می‌تونیم جهت سمت راست رو انتخاب کنیم و نوشته‌ی دوم رو از لحاظ پرسپکتیو با سطح دوم Match کنیم.
  • ما می‌تونیم Perspective Gridرو با استفاده از کلید ترکیبی Shift+ Ctrl+ I از بین ببریم.