چگونه یک Double Exposure ویدیویی بسازیم؟

مدرس: سهیل طاهری

در یک مقایسه‌ی برابر، مقدار جلب توجهی که تصاویر ایستا دارن کمتر از تصاویر دارای حرکته. این موضوع رو میشه از ظاهر شهرهای بزرگ و پیشرفته فهمید. توی این شهرها از یه زمانی به بعد پوسترهای کوچک جاشونو به صفحه‌های نمایش کوچک دادن و بنرهای بزرگ تبدیل به نمایشگرهای عظیم شدن تا توجه بیشتری از مخاطب رو به خودشون جلب کنن. در ابتدای این دوران، دست طراح‌ها برای انجام کارهای تک فریم خیلی بازتر از تدوینگرها و موشنگرافیست‌ها بود اما با امکاناتی که نرم‌افزارهای تدوین و انیمشن‌سازیِ امروزی به ما میدن، دنیای خلاقیت توی این حوزه‌ها بسیار بزرگتر شده. البته راحت‌تر شدن تهیه‌ی ویدیو هم به گسترش این فضا کمک کرده به طوری که تقریباً هر افکتی که توی فضای گرافیک و عکاسی داریم و ماهیتاً به تصاویر حرکتی هم میخوره رو می‌تونیم توی کلیپ‌ها و فیلم‌ها ازشون استفاده کنیم.‌

یکی از افکت‌های قدیمی و پرطرفداری که از دنیای ثابت به دنیای حرکتی هم اومده Double Exposureعه. این افکت اوایل زمانی بوجود میومد که اشتباهی در عکاسی رخ میداد اما رفته رفته از وقوع اون استقبال شد و حالا به یک افکت متداول در هنرهای دیجیتالی شناخته میشه.

اگر تصاویر مناسبی داشته باشیم و در جای مناسبی از Double Exposure استفاده کنیم، می‌تونیم نتیجه‌ی جالبی رو هم از نظر فرم و هم از نظر محتوا بدست بیاریم. چند روش برای این کار وجود داره که توی این آموزش ساعت‌شنی میخوایم یکی از روش‌های ایجاد Double Exposure حرکتی رو در نرم‌افزار پریمیر یاد بگیریم.

  • نرم‌افزار پریمیر رو باز می‌کنیم.
  • پلان اولمون رو انتخاب می‌کنیم و وارد قسمت Color میشیم.
  • در بخش Curve یک نقطه در قسمت پایینی ایجاد کرده و اون رو به پایین می‌کشیم و همچنین یک نقطه در قسمت بالایی ایجاد کرده و اون رو به سمت بالا می‌کشیم.
  • سپس وارد قسمت Basic Correction میشیم.
  • میزان Exposure رو کم‌تر می‌کنیم.
  • میزان Saturation رو به صفر می‌رسونیم.
  • در نهایت پلان دوم رو روی پلان اول قرار داده و از منوی Effect Control حالت Blending Mode اون رو روی Screen قرار میدیم.