ترسیم یک تایپوگرافی هندسی ساده در ایلوستریتور

مدرس: حسین نقشینه

از زمانی که توانایی نوشتن بهمون اضافه شده، یه مدل خط داریم که میشه گفت تایپوگرافی شخصی خود ماست. این تایپوگرافی به مرور زمان تغییر کرده، صیقل خورده تا به فرمی رسیده که چند سالیه تقریباً ثابته. رسم‌الخط‌ها با همدیگه فرق دارن؛ بعضی‌ها شکل خطشون شکستست، بعضی‌ها خیلی گرده، یه سری باریک مینویسن، یه سری زیاد قلم رو فشار میدن و کلفت‌تر میشه خطشون، به بعضی‌ها می‌گیم خوش‌خط، بعضی‌ها رو هم بدخط می‌دونیم. اما از کودکی تا الان یه فرم مشترک توی نوشتن داریم و وقتی میخوایم یه کلمه رو خیلی خیلی منظم بنویسیم اکثراً از قواعد یکسانی استفاده می‌کنیم: خطوط صاف و بدون خمیدگی با زاویه‌ی ۹۰ یا ۴۵ درجه!

با این حال و هوایی که گفتیم، رسم‌الخط‌های مختلفی توی لاتین و عربی میشه پیدا کرد که عمدتاً به شکل تایپوگرافی یا تزیینات استفاده میشن. یکی از جاهایی که خیلی این مدل خط به چشممون خورده توی طراحی‌های اسلامیه که به خط کوفی بنایی معروفه. این نوع نوشته یکی از انواع خط کوفیه که با اشکالی ساده درست میشه.

ما توی این آموزش قراره با هم با ترکیب چند شکل از اسم علی رو بنویسیم و با یک تکنیک ساده، خوانایی متفاوتی از اون داشته باشیم. این کار می‌تونه برای ایجاد حروف دیگه هم الهام‌بخش ما باشه.

 

  • نرم‌افزار ایلوستریتور رو باز می‌کنیم.
  • با کلیک درگ و تلفیق سه آبجکت، تایپوگرافی علی رو رسم می‌کنیم.
  • برای زیباتر شدن کارمون، می‌تونیم شکستگی‌هارو حذف کنیم.
  • برای اینکار، ابزار Direct Selection Tool رو انتخاب می‌کنیم و با انتخاب نقاط برخورد، اون هارو نرم و گرد می‌کنیم.