آشنایی با عملکرد Rotate Reference

مدرس: احسان نعمت زاده

تقارن، تکرار، تزیین، تراز، تقسیم و تناسب در کنار عملکرد، بیشترین موضوعاتی هستن که در نقشه‌های معماری نقش دارن. اصولاً فرم‌ها و فضاها یا با این مفاهیم شکل می‌گیرند یا با ترکیب اونها طراحی میشن. باغ‌های فرانسوی دوره‌ی باروک از کنار هم قرار گرفتن تکرار و تقارن بوجود اومدن و مسجدهای ایرانی دوره‌ی صفویه با تزیین و تکرار ساخته شدن.

اگر بخوایم در ساحت این مفاهیم، طراحیمون رو جلو ببریم، آرایش اجزای مختلف توی کارمون خیلی مهم میشه مخصوصاً اگر بخوایم برای هر جایگذاری و تعیین عملکرد فضایی، دلیلی اصولی داشته باشیم باید به قرارگیری هر چیزی توجه کنیم.

اگر این مسیر رو برای طراحیمون پیش بگیریم احتمالاً یکی از بیشترین معضلاتی که باهاش مواجه میشیم، زاویه و شکل قرارگیری اجزای مختلف توی یک فضاست. مثلاً از مسائلی که نیاز داریم زاویه‌ی قرارگیریشون رو با هم اصلاح کنیم میشه به نوع قرارگیری دیوارها و زاویه‌هاشون نسبت به هم یا تنظیم زاویه‌ی یک راهرو در سایت ‌پلان با ساختمان اشاره کرد.

جواب این سؤال که اگر داخل نرم‌افزار اتوکد آبجکتی داشتیم و می‌خواستیم زاویه‌ی قرارگیری اونرو با زاویه‌ی یک آبجکت دیگه تنظیم کنیم باید چه کار‌هایی رو انجام بدیم و از چه دستوری استفاده کنیم، توی این آموزش ساعت‌شنی و یادگیری دستور Rotate Referencesعه.

 

  • نرم‌افزار اتوکد رو باز می‌کنیم.
  • برای یکسان‌سازی زاویه‌ی دو Shape توی نرم‌افزار ابتدا فرمان Rotate رو فعال می‌کنیم.
  • برای مثال شکل صندلی رو انتخاب کرده و یک نقطه‌ی پایه رو مشخص می‌کنیم.
  • به علت عدم آگاهی از زاویه‌ی صندلی روی اون کلیک‌راست کرده و فرمان Reference رو انتخاب می‌کنیم
  • با استفاده از دو نقطه، زاویه‌ی صندلی رو مشخص می‌کنیم.
  • برای تعین زاویه‌ی Shape دوم، کلیک‌راست کرده و با استفاده از فرمان Point و تعیین دو نقطه، زاویه‌ی صندلی با Shape دوم رو یکسان می‌کنیم.