ایجاد emboss Effect در تصویر با پریمیر

مدرس: سهیل طاهری

هر پروژه‌ی ویدیویی بنا به موضوع و هدفی که براش تعیین شده نیازهای تدوینیِ خاص خودش رو هم داره. مثلاً اگر یک کلیپ تبلیغاتی برای محصولات مراقبت کودک داریم چون فضای کار نزدیک به کودکه باید از رنگ‌های زیاد با کنتراست مناسب استفاده کنیم یا اگر یک کلیپ اجتماعی داشتیم می‌تونیم برای متفاوت کردن کار، فضای تصویر رو سیاه‌وسفید کنیم. اینکه ما از چه چیزهایی در چه کارهایی استفاده کنیم به شناخت و هنر خودمون بستگی داره اما بدیهیه که اگر امکانات و افکت‌های بیشتری برای اعمال روی تصاویر بلد باشیم، دستمون برای انجام یک تدوین بازتره. حالا اگر موضوع خاص‌تر از موضوع اجتماعی یا تبلیغ کالا بود، برای فضای رنگی ویدیو چی کار باید بکنیم؟ مثلاً برای تیزر معرفی یک قهرمان ورزشی، باز هم تصویر رو سیاه‌وسفید می‌کردیم یا باید کنتراست رنگ‌ها رو بیشتر بکنیم؟

Emboss، افکت جذابیه که میتونه به کارهامون روح خاصی بده و توی پلان‌هایی از تیزر میتونه نقش مهمی داشته باشه یا اگر بعضی وقتا به نظرمون سیاه‌وسفید شدن یک ویدیو اونو زیادی ساده میکنه، می‌تونیم از این افکت استفاده کنیم.

Emboss در لغت، برجسته ترجمه میشه و برجسته شدن اجزای تصویر رو هنگام استفاده از این افکت کمی میشه تشخیص داد. حتی قبل از به بازار اومدن نسل جدید عینک‌های سه‌بعدی، برای تداعی بُعد سوم در ذهن مخاطب به اونها عینک‌های قرمز ـ آبی داده میشد. این کار از لحاظ کارکرد، شباهت‌های ساختاری‌ای با افکت Emboss داره و از این جهت افکت ویژه‌ای محسوب میشه.

با توجه به مسأله‌هایی که گفتیم، میخوایم توی این آموزش ساعت‌شنی افکت Emboss رو یاد بگیریم تا به اندوخته‌های هنری خودمون یک افکت رنگی متفاوت اضافه کنیم.

 

  • نرم‌افزار پریمیر رو باز می‌کنیم.
  • ابتدا با کمک نگه داشتن کلید Alt و Drag کردن پلانمون به سمت بالا ازون یک کپی می‌گیریم.
  • از منوی Effect عبارت Emboss رو جست‌و‌جو کرده و این افکت رو روی پلانمون اعمال می‌کنیم.
  • توی پنجره‌ی Effect Control حالت Blending Mode رو در حالت Color قرار میدیم.
  • میزان Releave رو روی ۱۵ قرار میدیم.
  • همچنین میزان Contrast رو روی ۲۰۰ میذاریم.
  • گزینه‌ی Blending Original رو هم روی ۰۲٪ می‌ذاریم.